Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πρόταση τοποθέτησης γλυπτού στην περιοχή του σχολείου μας

Aνοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Πειραιά

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Πειραιά,

Είμαστε μαθητές της Α΄τάξης του 7ου ΓΕΛ Πειραιά και στο πλαίσιο του μαθήματος project του α΄τετραμήνου ασχοληθήκαμε με τη μελέτη των γλυπτών στον δημόσιο χώρο της πόλης μας. 
Η ενασχόλησή μας αυτή  μας οδήγησε στη δυσάρεστη διαπίστωση πως είναι εξαιρετικά  περιορισμένη η παρουσία γλυπτών έργων τέχνης στην περιοχή μας. Κατανοούμε τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα αλλά θεωρούμε πως ο Πολιτισμός οφείλει να είναι στις προτεραιότητές μας.
Με αυτό το σκεπτικό θα  θέλαμε να σας προτείνουμε την αξιοποίηση του χώρου πρασίνου στη συμβολή των οδών Ψαρρών και Σαλαμίνος με την τοποθέτηση ενός γλυπτού έργου τέχνης. Έχουμε σκεφθεί πως ο χώρος αυτός, που βρίσκεται πολύ κοντά σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και περιλαμβάνει  παιδική χαρά, θα μπορούσε να αναδειχθεί καλύτερα με ένα σύγχρονο γλυπτό, μοντέρνας αισθητικής που να τιμά τις μητέρες που καθημερινά τον διαβαίνουν για να οδηγήσουν τα παιδιά τους στη γνώση ή να τους προσφέρουν τη χαρά και το παιχνίδι στον χώρο του μικρού πάρκου.
Σας προτείνουμε, ως καθ'ύλην αρμόδιο,  να τοποθετηθεί ένα γλυπτό που να απεικονίζει μια μητέρα με τα μικρά της παιδιά. 
Η ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας θα μας πρόσφερε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση και θα αναβάθμιζε αισθητικά την περιοχή μας, τιμώντας παράλληλα και τις ακάματες μητέρες μας.

Με εκτίμηση,

Τμήμα Α1,
 7ο ΓΕΛ Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου